Logo Jabadoo

8 tips die u thuis met uw kind kunt doen! 

Het is een rare tijd en wij missen de kids enorm bij Jabadoo. Op dit moment is de kinderopvang en de buitenschoolse opvang alleen geopend voor het bieden van noodopvang aan kinderen van ouders die werken in een cruciale beroepsgroep en kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.  

De scholen zijn gesloten en dit betekent dat veel kids thuis zitten. Gezien het feit dat de oudere doelgroep zoveel mogelijk ontzien moet worden, is het minder goed mogelijk om opvang bij opa en oma te bieden. Hierdoor zitten veel kinderen gewoon thuis. Omdat de kinderen thuiszitten, brengt dit ouders in een lastige situatie. 

Om jullie een beetje te helpen in deze tijd, hebben wij 8 tips bedacht die u thuis met uw kind kunt doen als ze niet met het schoolwerk bezig zijn. Een aantal activiteiten kunt u gezamenlijk doen of uw kind laten uitvoeren als u zelf aan het werk bent. 

#1 Afspraken maken met uw kids 

Een kind heeft behoefte nodig aan structuur. Ook bij ons op de kinderopvang of op school is dit niet anders. Weliswaar verpakt in een leuk jasje, maar dit kunt uw thuis ook op een speelse manier toepassen. Om uw kind het gevoel van een zinvolle dag te geven, maakt u gezamenlijk een dag- of weekschema. Hierin staan bijvoorbeeld; alle schoolactiviteiten, maar ook leuke activiteiten die u met uw kind buiten of binnen kunt doen. Zo heeft uw kind iets om naar uit te kijken en weet hij of zij wat er de komende dagen te wachten staat!

 pexels photo

#2 Geef uw kinderen een eigen speel(werk)plek! 

Maak in de woonkamer een aparte speel(werk)plek voor uw kind. Zo weet uw kind dat dit de ruimte is om lekker zijn of haar eigen gang te gaan. Plaats een klein tafeltje in de woonkamer met een laptop of knutselspullen. Zo kunt u zelf uw werkplek aan de eettafel of in uw kantoorruimte behouden. 

pexels photo

#3 Werk samen met uw partner 

Indien u een partner heeft of de zorg over uw kind deelt, is het wellicht goed om af te spreken wie de zorg over uw kind gedurende dag heeft. Wissel elkaar bijvoorbeeld af per dagdeel. Zo heeft u een heel dagdeel de volledige focus op uw werk en heeft uw het andere dagdeel meer ruimte om met uw kind leuke dingetjes te doen.  

#4 Gebruik de vrije tijd om uw kind te ontwikkelen 

Er zijn tal van leerzame websites om uw kind op een leuke manier educatie bij te brengen. Denk aan; spelletjesplein.nlspellingoefenen.nlredactiesommen.nlcambiuned.nl of betaalde sites als squla.nltaalzee.nl junioreinstein.nl.  

pexels august richelieu

#5 Laat uw kind een spreekbeurt voorbereiden! 

Bedenk op basis van uw kind haar of zijn hobby's, een leuk thema, en laat uw kind een spreekbeurt voorbereiden. Zo leert uw kind spelenderwijs, een spreekbeurt voor te bereiden over iets waar uw kind zelf in is geïnteresseerd.  

#6 Verzin een leuke Escape Room 

De Escape Room; een populaire activiteit, waar u tegenwoordig vat wel van heeft gehoord. Hoe leuk is het om dit zelf voor uw kind te organiseren? Bedenk leuke puzzeltjes of kijk op internet naar de mogelijkheden hoe u thuis, zelf een escape room kunt organiseren! 

opvangsvormen

#7 Knutselen, tekenen en collages maken 

Waarschijnlijk één van de bekendste tips om uw kind lekker te laten spelen; creatief bezig! Schaf een knutselspullen, een schetsboek of een kleurboek aan en laat de creatieve geest van uw kind de vrije loop.

peuterspeelles

#8 Video's of filmpjes kijken 

Lekker video's kijken op Netflix of Youtube? Uw kind weet al snel raadt met een tablet, telefoon of televisie. Een leuke kinderserie? Dit houdt uw zoon of dochter op een leuke manier bezig.  Gaat uw kind al naar onze kinderopvang of buitenschoolse opvang? Kijk dan In de tussentijd naar één van onze leuke video's Log in op ons ouderportaal en bekijk leuke voorleesverhaaltjes en filmpjes! 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor kinderopvang bij Jabadoo? Bekijk onze website en vraag een rondleiding aan. Zo kunt u kennis maken met het leukste kinderdagverblijf van Groningen! 

Rondleiding aanvragen arrow

 

Kom eens langs en maak kennis met het leukste kinderdagverblijf van Groningen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.

RONDLEIDING AANVRAGEN arrow

Hele fijne kinderopvang!

Goed georganiseerd, professioneel opgezet in een mooi schoon gebouw met hele betrokken leidsters. Duidelijke en korte lijnen, snel reactie bij vragen. En vooral kind heeft het erg naar zijn zin! Zeker een aanrader en vergeleken met andere kinderdagverblijven een echte topper!

--  Vera, Groningen

Een rustige en liefdevolle omgeving

Jabadoo is een ruim, schoon en gestructureerde opvang. Door de grote ramen is er vol op daglicht en dit geeft een vrij gevoel. De leidsters zijn belangstellend en zorgen met veel liefde voor onze kinderen. Ik laat mijn kinderen met een gerust gevoel achter bij Jabadoo.

--  Marieke, Groningen

Deskunding, vriendelijk en goed afgestemd op de kindjes

Wij zijn zeer tevreden. De leidsters zijn aardig, creatief, betrokken en deskundig. Wij vinden dat er goed op ons kind afgestemd wordt. Zowel in zijn behoeften maar ook in zijn ontwikkelingsfase. We worden goed op de hoogte gehouden d.m.v. van mondelinge terugkoppeling mondeling en de leuke verhaaltjes in het dagboek. Het management is adequaat en we vinden dat er duidelijke visie gehanteerd wordt. De groepen zijn overzichtelijk en ruis met een goede structuur. Onze zoon gaat met veel plezier heen. We hebben Jabadoo aangeraden aan mensen in onze omgeving.

--  Anne, Eelderwolde

 
 
 
Mail: jabadoo@wijzienjou.nl