Tel. 050-5200910

Telefoonnummers groepen

Al onze groepen van de dagopvang en de BSO hebben een rechtstreeks telefoonnummer. Bel gerust als u iets wilt weten over uw kind. Heeft u vragen aan Ermina of Lilian? Bel dan ons kantoornummer: 050 5200910.

Contact

Jabadoo Kinderopvang
Eemsgolaan 11
9727 DW Groningen
info@jabadoo-kinderopvang.nl
050-5200910
K.v.K. 02099457
Sitemap
Babygroepen 
Dino050 5200911
Hoppy050 5200912
Dreumesgroepen 
Pebbles050 5200913
Bambam050 5200914
Peutergroepen 
Betty050 5200915
Barney050 5200916
Buitenschoolse opvang 
Flintstones050 5200917
Rubbles050 5200917

 

Privacystatement

Onze werkwijze

Lees hier meer over onze werkwijze en onze visie. Een vertrouwd gevoel en de persoonlijke ontwikkeling van uw kind staan bij ons voorop. Op de buitenschoolse opvang komen de kinderen vooral om vrije tijd te hebben. Wij vinden dat ook erg belangrijk maar waar kan en nodig zullen ook wij de kinderen stimuleren in de ontwikkeling. We bieden materialen aan om de kinderen een handje te helpen met de ontwikkelingsgebieden.  We begeleiden de kinderen met behulp van TINK. Daarnaast doen wij aan positief corrigeren. Hieronder worden beide werkwijzen uitgelegd:

TINK: Taal- en Interactievaardigheden in de kinderopvang

Tink staat voor taal- en interactievaardigheden. De eerste levensjaren van een kind zijn van cruciaal belang om een goede basis voor latere ontwikkeling te leggen. Onderzoek naar de ontwikkeling van het jonge kinderbrein laat zien dat gedurende de eerste jaren allerlei verbindingen in de hersenen worden aangelegd die voorwaardelijk zijn voor een gezonde emotionele, motorische en denkontwikkeling op latere leeftijd. Ook leren we uit onderzoek dat de ontwikkeling van het brein voor een belangrijk deel afhankelijk is van invloeden van buitenaf. Warme, goede interacties met volwassenen die begrijpen wat een kind op welk moment nodig heeft, zijn cruciaal als het gaat om zowel het welbevinden van het kind, als om de gezonde ontwikkeling van jong kinderen.

Interacties komen thuis voor in de gezinssituatie maar zeker ook in de kinderopvang. Daarom scholen wij ons personeel om deze interactievaardigheden actief te gebruiken. De volgende 6 interactievaardigheden zijn van belang:

  1. Sensitief responsiviteit : Gevoelig zijn voor de behoefte van een kind en hier passend op reageren.
  2. Respect voor autonomie: Elk kind als individu zien, eigen oplossingen en ideeën laten inbrengen en dingen zelf doen.
  3. Structureren en grenzen stellen: Duidelijk structuur bieden en grenzen stellen zorgen ervoor dat een kind de kans krijgt om mee te doen en zich zeker te voelen. Consequent zijn en een duidelijk dagritme en rituelen bieden hier houvast.
  4. Praten en uitleggen: Zo veel en zo rijk mogelijk taalaanbod en gelegenheid scheppen om de kinderen te laten praten.
  5. Ontwikkelingsstimulering: Kinderen begeleiden bij het vergroten van vaardigheden en kennis passend bij het ontwikkelingsniveau en de mogelijkheden van het kind.
  6. Begeleiden van interacties: Situaties creëren die positieve interacties tussen kinderen vergroot en vooral positief reageren op positieve interacties tussen kinderen.  

Onze leidsters begeleiden de kinderen met deze interactievaardigheden in het achterhoofd. Zo kunnen de kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen en worden ze gestimuleerd taal te leren en te gebruiken. 

Positief Corrigeren

Wanneer kinderen iets doen wat niet mag probeert de pedagogisch medewerker dat te corrigeren door kinderen juist te laten weten welk gedrag ze wel graag wil zien. Dit kan ze doen door het kind op ooghoogte aan te spreken, maar ook is het mogelijk om een kind op kleine afstand een opdracht te geven die uitgevoerd kan worden om zo negatief gedrag om te draaien naar positief gedrag. De pedagogisch medewerker zorgt ervoor dat zoveel mogelijk voorkomen wordt dat de gehele groep merkt dat er negatief gedrag was. Als een kind na een opdracht negatief gedrag omgezet heeft in positief gedrag zal de pedagogisch medewerker het kind vervolgens belonen omdat er gehoor gegeven is aan het gewenste gedrag.

Wij begrijpen als geen ander dat u graag even wilt kennismaken met onze opvang. Wij nemen graag de tijd om te vertellen waar Jabadoo voor staat.

 

Inschrijven
Rondleiding aanvragen

Lees meer

Jabadoo kinderopvang

Inloggen Ouders

brancheorganisatie

Jabadoo Kinderopvang

Beoordeling door klanten: 9,5 / 10 - 70 beoordelingen

Jabadoo Instagram

✓ Specifieke leeftijdsgroepen ✓ Peuterzwemles ✓ Persoonlijk, transparant en betrokken ✓ Heldere communicatie

Jabadoo kinderopvang
Jabadoo kinderopvang
Jabadoo Kinderopvang Groningen