Tel. 050-5200910

Telefoonnummers groepen

Al onze groepen van de dagopvang en de BSO hebben een rechtstreeks telefoonnummer. Bel gerust als iets wilt weten over uw kind. Heeft u vragen aan Ermina of Lilian? Bel dan ons kantoornummer: 050 5200910.

Contact

Jabadoo Kinderopvang
Eemsgolaan 11
9727 DW Groningen
info@jabadoo-kinderopvang.nl
050-5200910
K.v.K. 02099457
Sitemap
Babygroepen  
Dino 050 5200911
Hoppy 050 5200912
Dreumesgroepen  
Pebbles 050 5200913
Bambam 050 5200914
Peutergroepen  
Betty 050 5200915
Barney 050 5200916
Buitenschoolse opvang  
Flintstones 050 5200917
Rubbles 050 5200917

 

Privacystatement

Onze werkwijze

Lees hier meer over onze werkwijze en onze visie. Een vertrouwd gevoel en de persoonlijke ontwikkeling van uw kind staan bij ons voorop. Daardoor zijn wij onder meer begonnen met onderstaande initiatieven.

#1. Boekstart
#2. TINK

 


Boekstart | Samen lezen bij Jabadoo kinderopvang in Groningen

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling voor je kind. Zeker ook bij baby's is gebleken dat dit de spraak- en taalontwikkeling stimuleert. Naast dat het goed voor de taalontwikkeling is heeft voorlezen nog andere voordelen:

Samen lezen is dus leerzaam en ook nog eens heel gezellig. De bibliotheek laat kinderen en hun ouders kennis maken met boeken via Boekstart. Inmiddels is er ook Boekstart voor de kinderopvang en wij doen hier aan mee. In de hal hebben we een leeshoek gecreëerd om het lezen te bevorderen. Er zijn veel boeken aangeschaft en er is een theatervoorstelling geweest ter opening van Boekstart bij Jabadoo. Hieronder een collage van deze feestelijke opening:

voorstelling kleine walvis mrt

Boekstartpakket

Ouders kunnen met de BoekStartwaardebon het gratis BoekStartpakket ophalen in de Bibliotheek. Het BoekStartkoffertje wordt ook wel meegegeven zonder inlevering van de waardebon, de voorwaarde is wel dat de baby lid wordt van de Bibliotheek. In het mooie koffertje zitten in totaal twee boekjes, een boekenlegger en een informatiefolder.

BoekStartkoffertje

Voorleestips

 


TINK | Taal- en Interactievaardigheden

Tink staat voor taal- en interactievaardigheden. De eerste levensjaren van een kind zijn van cruciaal belang om een goede basis voor latere ontwikkeling te leggen. Onderzoek naar de ontwikkeling van het jonge kinderbrein laat zien dat gedurende de eerste jaren allerlei verbindingen in de hersenen worden aangelegd die voorwaardelijk zijn voor een gezonde emotionele, motorische en denkontwikkeling op latere leeftijd. Ook leren we uit onderzoek dat de ontwikkeling van het brein voor een belangrijk deel afhankelijk is van invloeden van buitenaf. Warme, goede interacties met volwassenen die begrijpen wat een kind op welk moment nodig heeft, zijn cruciaal als het gaat om zowel het welbevinden van het kind, als om de gezonde ontwikkeling van jong kinderen.

Interacties komen thuis voor in de gezinssituatie maar zeker ook in de kinderopvang. Daarom scholen wij ons personeel om deze interactievaardigheden actief te gebruiken. De volgende 6 interactievaardigheden zijn van belang:

  1. Sensitief responsiviteit : Gevoelig zijn voor de behoefte van een kind en hier passend op reageren.
  2. Respect voor autonomie: Elk kind als individu zien, eigen oplossingen en ideeën laten inbrengen en dingen zelf doen.
  3. Structureren en grenzen stellen: Duidelijk structuur bieden en grenzen stellen zorgen ervoor dat een kind de kans krijgt om mee te doen en zich zeker te voelen. Consequent zijn en een duidelijk dagritme en rituelen bieden hier houvast.
  4. Praten en uitleggen: Zo veel en zo rijk mogelijk taalaanbod en gelegenheid scheppen om de kinderen te laten praten.
  5. Ontwikkelingsstimulering: Kinderen begeleiden bij het vergroten van vaardigheden en kennis passend bij het ontwikkelingsniveau en de mogelijkheden van het kind.
  6. Begeleiden van interacties: Situaties creëren die positieve interacties tussen kinderen vergroot en vooral positief reageren op positieve interacties tussen kinderen.  

Onze leidsters begeleiden de kinderen met deze interactievaardigheden in het achterhoofd. Zo kunnen de kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen en worden ze gestimuleerd taal te leren en te gebruiken. 

Wij begrijpen als geen ander dat u graag even wilt kennismaken met onze opvang. Wij nemen graag de tijd om te vertellen waar Jabadoo voor staat.

 

Inschrijven
Rondleiding aanvragen

Lees meer

Jabadoo kinderopvang

Inloggen Ouders

9,0
klanten vertellen
59 Beoordelingen
zelf beoordelen bekijk beoordelingen

brancheorganisatie

Jabadoo Instagram

✓ Specifieke leeftijdsgroepen ✓ Peuterzwemles ✓ Persoonlijk, transparant en betrokken ✓ Heldere communicatie

Jabadoo kinderopvang
Jabadoo kinderopvang
Jabadoo Kinderopvang Groningen