Logo Jabadoo

Veelgestelde vragen

Kijk hieronder of uw vraag over Kinderopvang Jabadoo hierbij staat. Staat uw vraag er niet bij neem dan contact met ons op!

 • Veelgestelde vragen

  • We plannen de pedagogisch medewerkers in op basis van het kindaantal. Daarnaast kunnen we dan makkelijker bepalen of pedagogisch medewerkers vakantiedagen op kunnen nemen. 

  • Ouders hoeven geen extra kosten voor zwemles en uitjes te betalen.

  • Uiteraard bent u van harte welkom om Jabadoo kinderopvang te bezoeken. U kunt contact opnemen met onze vestigingsmanager Ermina Helmholt of de eigenaresse Lilian Heddema en een afspraak maken voor een rondleiding. Zij zullen alles vertellen over het reilen en zeilen bij Jabadoo en al uw vragen beantwoorden. U kunt ons bereiken op 050-5200910 of online een afspraak maken.

  • U kunt via deze website uw kindje online inschrijven. Aan de hand van deze gegevens krijgt u een plaatsingsovereenkomst. Zodra deze getekend retour is ontvangen bij Jabadoo, is de plaatsing definitief geregeld. Ongeveer 2 weken voor de plaatsingsdatum nemen we contact op om het plaatsingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kunnen jullie alles vertellen over jullie kindje zodat wij veel te weten komen en een goede zorg kunnen bieden als ze bij Jabadoo kinderopvang is.

  • Kinderen kunnen worden ingeschreven vanaf het moment dat u 9 weken zwanger bent.

   Ook bij de overgang van dagopvang naar buitenschoolse opvang dient u uw kindje opnieuw in te schrijven, dit kan vanaf dat uw kindje 2 jaar is.

   Inschrijven Dagopvang - Inschrijven Buitenschoolse opvang

  • Het is mogelijk om gebruik te maken van extra opvangdagen of om opvangdagen te ruilen. De extra afgenomen dagen worden achteraf gefactureerd.
   Uiteraard kunnen wij uw verzoek alleen honoreren als de groepsbezetting en/of de personele bezetting dat toestaat.

  • U kunt middels een mutatieformulier aangeven wat u wilt wijzigen en per wanneer u wilt dat dit ingaat. Lilian Heddema verzorgt de kindplanning en zal kijken of de wijziging mogelijk is. Zodra dit mogelijk is zult u hiervan een bevestiging krijgen.

   Mutatieformulier dagopvang

   Mutatieformulier BSO

  • Wij vragen kinderen te brengen tussen 7.15 uur en 9.00 uur en te halen tussen 16.00 uur en 18.15 uur. Wanneer ouders kinderen tussen de middag willen brengen of halen, dan vragen wij dit om 12.45 uur te doen.

  • De facturen worden per e-mail verstuurd. Indien u uw e-mailadres wijzigt, verzoeken wij u vriendelijk het nieuwe e-mailadres aan ons door te geven. U kunt mailen naar info@jabadoo-kinderopvang.nl.

  • Houdt u er rekening mee dat wij vooraf de factuur sturen en incasseren. De Belastingdienst betaalt vooruit.

  • De jaaropgaven worden eind februari per email verstuurd. De jaaropgave wordt slechts eenmalig verstrekt. Indien u verhuist en uw kind wordt niet meer bij Jabado opgevangen, vergeet dan niet uw nieuwe adres door te geven en ons van een nieuw emailadres te voorzien.

  • Wij hanteren een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Deze opzegtermijn geldt voor alle vormen van opvang.

  • U kunt opzeggen door een e-mail te sturen. Het e-mailadres is info@jabadoo-kinderopvang.nl. Of u kunt ons een brief per post sturen. Het adres staat op de website vermeld.

  • Wat betreft de doorbetaling op feestdagen: Alle kosten lopen het hele jaar door, met name personeelskosten en huisvestingskosten. Ook tijdens verlof en feestdagen krijgen de medewerkers gewoon hun salaris. Ook de kosten voor de huur gaat tijdens de sluitingsdagen gewoon door. Daar is ons uurtarief op afgestemd. Als we alle feestdagen en sluitingsdagen niet in rekening brengen, dan moeten we de andere uren tegen een hoger uurtarief berekenen. Uiteindelijk zullen alle uitgaven afgedekt moeten worden door inkomsten. Het is voor ouders gunstiger om meer uren tegen een lager tarief af te nemen, dan minder uren tegen een hoger tarief, aangezien  je in deze situatie een hogere tegemoetkoming van de belastingdienst terug krijgt.

  • Jabadoo heeft 2 extra sluitingsdagen per jaar. De sluitingsdagen voor dit jaar staan in ons handboek en op onze tarievenlijst. Vaak zijn we de dag na Hemelvaartsdag gesloten en Oudejaarsdag. 

   Sluitingsdagen kunnen niet worden geruild of ingehaald. 

  • Ziektedagen en vakantie kunnen niet ingehaald worden. Deze dagen kunnen we ook niet crediteren. Alle kosten lopen het hele jaar door, met name personeelskosten en huisvestingskosten. Daar is ons uurtarief op afgestemd. Als we alle vrije- en vakantiedagen niet in rekening brengen, dan moeten we de andere uren tegen een hoger uurtarief berekenen. Uiteindelijk zullen alle uitgaven afgedekt moeten worden door inkomsten. Het is voor ouders gunstiger om meer uren tegen een lager tarief af te nemen, dan minder uren tegen een hoger tarief, aangezien  je in deze situatie een hogere tegemoetkoming van de belastingdienst terug krijgt.

  • De GGD komt ongeveer 1 keer per jaar onverwachts langs voor inspectie. Hiervan wordt een rapport opgesteld. Dit rapport kunt u vinden op onze website. 

   Inspectierapport GGD dagopvang

   Inspectierapport GGD BSO

  • Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner allebei werken. U kunt de toeslag ook krijgen als u niet werkt, maar een opleiding volgt of uw kansen op werk vergroot door bijvoorbeeld een re-integratietraject te volgen via UWV of de gemeente. Ook moet uw kind naar een geregistreerde kinderopvanginstelling gaan. Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten u en uw toeslagpartner aan een aantal voorwaarde voldoen. Op onze website onder het kopje kinderopvangtoeslag en op de website van de belastingdienst kunt u meer informatie hierover vinden.

  • U kunt een actuele berekening maken d.m.v. onze rekentool

  • Verandert in de loop van het jaar uw inkomen of kinderopvang? Geef dan direct een wijziging door aan de Belastingdienst, anders kunt u hier een boete voor ontvangen. De Belastingdienst past uw toeslagbedrag aan en u ontvangt van hen een nieuwe voorschotbeschikking met daarop het aangepaste toeslagbedrag. Tegenwoordig kunnen wijzigingen doorgegeven worden via  de app "Kinderopvangtoeslag". Met deze app kun je je toeslag bekijken en gegevens wijzigen.

  • Een dergelijke gebeurtenis neemt zorgen en veranderingen mee die gevolgen hebben voor onder andere de kinderopvangtoeslag.
   Werkt u in loondiensten stopt u met werken of wordt u werkloos? En gaat uw kind nog naar de kinderopvang? Dan heeft u nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag vanaf de dag dat u werkloos bent. Via deze link vindt u hier meer informatie over. Houdt u er wel rekening mee dat Jabadoo een opzegtermijn hanteert. Die opzegtermijn valt binnen de drie maanden waarin u de toeslag nog ontvangt. U dient de toeslag zelf stop te zetten.

Kom eens langs en maak kennis met het leukste kinderdagverblijf van Groningen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.

RONDLEIDING AANVRAGEN arrow

Hele fijne kinderopvang!

Goed georganiseerd, professioneel opgezet in een mooi schoon gebouw met hele betrokken leidsters. Duidelijke en korte lijnen, snel reactie bij vragen. En vooral kind heeft het erg naar zijn zin! Zeker een aanrader en vergeleken met andere kinderdagverblijven een echte topper!

--  Vera, Groningen

Een rustige en liefdevolle omgeving

Jabadoo is een ruim, schoon en gestructureerde opvang. Door de grote ramen is er vol op daglicht en dit geeft een vrij gevoel. De leidsters zijn belangstellend en zorgen met veel liefde voor onze kinderen. Ik laat mijn kinderen met een gerust gevoel achter bij Jabadoo.

--  Marieke, Groningen

Deskunding, vriendelijk en goed afgestemd op de kindjes

Wij zijn zeer tevreden. De leidsters zijn aardig, creatief, betrokken en deskundig. Wij vinden dat er goed op ons kind afgestemd wordt. Zowel in zijn behoeften maar ook in zijn ontwikkelingsfase. We worden goed op de hoogte gehouden d.m.v. van mondelinge terugkoppeling mondeling en de leuke verhaaltjes in het dagboek. Het management is adequaat en we vinden dat er duidelijke visie gehanteerd wordt. De groepen zijn overzichtelijk en ruis met een goede structuur. Onze zoon gaat met veel plezier heen. We hebben Jabadoo aangeraden aan mensen in onze omgeving.

--  Anne, Eelderwolde

 
 
 
Mail: jabadoo@wijzienjou.nl