Logo Jabadoo

Terug naar school! Zo bereid u zich voor op het nieuwe schooljaar 

De schoolvakanties in het noorden zitten er alweer op, in midden-Nederland genieten kinderen nog van hun laatste week vakantie en in het zuiden duren de vakanties nog tot 5 september. Kortom, de kinderen gaan weer naar school en u als ouder krijgt weer wat meer tijd voor uzelf. De eerste week of weken zijn vaak weer even wennen. Met deze tips bereid u uzelf en uw kinderen voor op het nieuwe schooljaar! 

ontwikkelingsgericht

Zorg voor de juiste spullen 

Een nieuw schooljaar betekent nieuwe schoolspullen. Hoewel kleine kinderen vaak weinig spullen mee hoeven te nemen naar school is het aanschaffen van schoolspullen een goede inleiding naar het nieuwe schooljaar. Hierbij kunt u denken aan een leuke rugzak, waar uw kind vervolgens trots mee naar school kan.  

Kom terug in het ritme 

In de vakantie nemen de meeste ouders het vaak wat minder nauw met bedtijden, aangezien u in deze periode een heel ander ritme heeft dan normaal. Zorg dat u voordat de scholen weer opengaan begint met het doorvoeren van het normale ritme. Breng uw kinderen vroeg naar bed, zoals u dat op een schooldag ook zou doen. Op deze manier kan uw kind alvast wennen aan de schooltijden.  

Ook als ouder moet u weer even in het ritme komen. U moet namelijk ook weer vroeg opstaan en zorgen dat de kinderen welvoorzien naar school kunnen gaan. Het is aan te raden om alle spullen zoals de kleertjes voor de volgende dag, broodtrommels en schooltassen de avond van tevoren alvast klaar te zetten. Dit voorkomt stress in de ochtend. 

Regel kinderopvang  

Waar u in de vakantie misschien ook wel eens gebruik hebt gemaakt van kinderopvang zal u tijdens de schooldagen wat vaker een beroep moeten doen op de buitenschoolse opvang. Voor kinderopvang en/of buitenschoolse opvang in Groningen bent u bij Jabadoo aan het juiste adres. Het is raadzaam om tijdelijk een inschatting te maken van de opvangbehoefte om dit met de opvang te kunnen afstemmen en tevens een kloppend inzicht te krijgen in de tarieven

Kunnen wij u helpen? Neem dan contact op! 

De eerste week of weken na de schoolvakantie zijn vaak wat hectisch. U moet zelf weer in uw werkritme komen en ook voor uw kinderen is het weer even wennen. Bij Jabadoo Kinderopvang doen we er alles aan om uw kinderen een warm welkom te geven en met een voldaan gevoel naar huis te sturen. De communicatie met u als ouder vinden we erg belangrijk, hoe wij dit aanpakken leest u hier. Heeft u vragen met betrekking tot pedagogiek of over onze kinderopvang in het algemeen? Neem contact op! 

 

Contact opnemen arrow

Kom eens langs en maak kennis met het leukste kinderdagverblijf van Groningen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.

RONDLEIDING AANVRAGEN arrow

Hele fijne kinderopvang!

Goed georganiseerd, professioneel opgezet in een mooi schoon gebouw met hele betrokken leidsters. Duidelijke en korte lijnen, snel reactie bij vragen. En vooral kind heeft het erg naar zijn zin! Zeker een aanrader en vergeleken met andere kinderdagverblijven een echte topper!

--  Vera, Groningen

Een rustige en liefdevolle omgeving

Jabadoo is een ruim, schoon en gestructureerde opvang. Door de grote ramen is er vol op daglicht en dit geeft een vrij gevoel. De leidsters zijn belangstellend en zorgen met veel liefde voor onze kinderen. Ik laat mijn kinderen met een gerust gevoel achter bij Jabadoo.

--  Marieke, Groningen

Deskunding, vriendelijk en goed afgestemd op de kindjes

Wij zijn zeer tevreden. De leidsters zijn aardig, creatief, betrokken en deskundig. Wij vinden dat er goed op ons kind afgestemd wordt. Zowel in zijn behoeften maar ook in zijn ontwikkelingsfase. We worden goed op de hoogte gehouden d.m.v. van mondelinge terugkoppeling mondeling en de leuke verhaaltjes in het dagboek. Het management is adequaat en we vinden dat er duidelijke visie gehanteerd wordt. De groepen zijn overzichtelijk en ruis met een goede structuur. Onze zoon gaat met veel plezier heen. We hebben Jabadoo aangeraden aan mensen in onze omgeving.

--  Anne, Eelderwolde

 
 
 
Mail: jabadoo@wijzienjou.nl