Logo Jabadoo

De 5 leukste dingen om te doen met uw kinderen in de krokusvakantie 

De voorjaarsvakantie (ook wel de krokusvakantie) begint alweer bijna. Deze vakantie staat vaak bekend als de skivakantie, maar dat is helaas dit jaar even anders. Toch zijn er genoeg leuke activiteiten die u met de kinderen kan ondernemen. De temperaturen zijn veelbelovend, maar we hebben ook activiteiten uitgezocht die u met slechter weer kan doen. Benieuwd naar alle dingen die u in de carnavalsvakantie kan doen? Lees dan gauw verder! 

1. Breng een bezoekje aan het strand 

Tijdens de voorjaarsvakantie dit jaar kunt u helaas weinig georganiseerde uitjes ondernemen. Toch kunt u er wel even lekker op uit gaan met de kinderen. Ga bijvoorbeeld eens naar het bos en maak een leuke wandeling met de kinderen. Woont u in de buurt van het strand? Dan is het ook een optie om even lekker uit te waaien en schelpen te zoeken. Er is goed weer voorspeld deze krokusvakantie, dus even naar buiten gaan is zeker een aanrader. En is het toch wat minder weer? Een regenjas en een paraplu doen wonderen! 

home

2. Knutsel er op los  

Meer op zoek naar een activiteit voor binnen? Ga creatief bezig en maak een mooi knutselwerkje met de kinderen. Dit kunt u natuurlijk helemaal in het thema van het voorjaar doen. Laat de kinderen zelf bollenbloemen knutselen zoals tulpen, blauwe druifjes of krokussen. Of knutsel alvast eens iets voor Pasen! Beschilder samen eieren of laat de kinderen de paastakken decoreren.  

knutselen

3. Speel voor keukenprins(es) deze krokusvakantie 

Over Pasen gesproken, u bent er ook nooit te vroeg bij om wat lekkers te bakken voor Pasen! Bak koekjes met de kinderen in paasthema. Wat dacht u van konijnenkoekjes en koekjes in de vorm van een ei. Na het bakken kunnen uw kinderen de koekjes mooi decoreren.  

Daarnaast is het leuk om uw kinderen te betrekken in het koken van maaltijden. Maak samen met uw kinderen een menu en ga een middagje in de keuken staan. 's Avonds kunnen ze trots hun creaties op tafel zetten en kunt u lekker tafelen. Dit is hartstikke gezellig en ze leren hier ook nog eens veel van!  

Skivakantie 

Gaat u normaal op skivakantie met de kinderen? Organiseer dan een kookmiddagje in skithema. Maak zelf lekkere warme chocolademelk en ga aan de slag met een recept voor apfelstrudel of Kaiserschmarrn. Zo wanen uw kinderen zich toch nog een beetje op skivakantie deze winter!  

pexels photo

4 Maak uw eigen thuisbioscoop 

Een uitje naar de bioscoop zit er deze voorjaarsvakantie even niet in. Breng de bioscoop daarom naar u toe! Zoek samen een leuke kinderfilm uit om te kijken en regel popcorn en een drankje. Maak eventueel samen tickets om het bioscoopgevoel helemaal naar boven te brengen. En wilt u het extra gezellig maken? Leg dan lekker allemaal kussens, dekens of matrassen op de grond voor de tv. Zo kunt u gezellig met zijn allen bij elkaar een filmpje kijken en tussendoor nog veilig wat stoeien. U kunt de avond zelfs afsluiten met een nachtje slapen in de woonkamer. Het lijkt voor de kinderen dan net of ze een nachtje weg zijn.  

pexels photo

5 Lekker lezen 

In de voorjaarsvakantie is er genoeg tijd voor het lezen van een boek. Zoek een leuk boek uit dat past bij uw kind(eren). Laat de kinderen zelf lezen, of lees ze voor. Benieuwd naar hoe u dat het beste aanpakt? We schreven eerder al een blog over de beste voorleestips

 Daarnaast zijn kinderen vaak gek op tijdschriften. Bij de bibliotheek kunt u via een leesmap meerdere tijdschriften lenen.  

reading

 
We hopen dat u wat heeft aan deze tips en wensen u een fijne krokusvakantie met de kinderen toe!  

Kom eens langs en maak kennis met het leukste kinderdagverblijf van Groningen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.

RONDLEIDING AANVRAGEN arrow

Hele fijne kinderopvang!

Goed georganiseerd, professioneel opgezet in een mooi schoon gebouw met hele betrokken leidsters. Duidelijke en korte lijnen, snel reactie bij vragen. En vooral kind heeft het erg naar zijn zin! Zeker een aanrader en vergeleken met andere kinderdagverblijven een echte topper!

--  Vera, Groningen

Een rustige en liefdevolle omgeving

Jabadoo is een ruim, schoon en gestructureerde opvang. Door de grote ramen is er vol op daglicht en dit geeft een vrij gevoel. De leidsters zijn belangstellend en zorgen met veel liefde voor onze kinderen. Ik laat mijn kinderen met een gerust gevoel achter bij Jabadoo.

--  Marieke, Groningen

Deskunding, vriendelijk en goed afgestemd op de kindjes

Wij zijn zeer tevreden. De leidsters zijn aardig, creatief, betrokken en deskundig. Wij vinden dat er goed op ons kind afgestemd wordt. Zowel in zijn behoeften maar ook in zijn ontwikkelingsfase. We worden goed op de hoogte gehouden d.m.v. van mondelinge terugkoppeling mondeling en de leuke verhaaltjes in het dagboek. Het management is adequaat en we vinden dat er duidelijke visie gehanteerd wordt. De groepen zijn overzichtelijk en ruis met een goede structuur. Onze zoon gaat met veel plezier heen. We hebben Jabadoo aangeraden aan mensen in onze omgeving.

--  Anne, Eelderwolde

 
 
 
Mail: jabadoo@wijzienjou.nl