Logo Jabadoo

Wat is BSO?  

De BSO staat voor buitenschoolse opvang. Maar wat is de BSO nou eigenlijk precies en wanneer komt uw kindje daarvoor in aanmerking? En waar moet u op letten bij een BSO? In dit blog geven we meer uitleg over de BSO en wat dit inhoudt. Lees dus snel verder als u antwoord op deze vragen wil.  

Wat is BSO nou precies?  

Het is mogelijk om uw kind voor en na schooltijd naar de buitenschoolse opvang te brengen. Ook op studiedagen en tijdens schoolvakanties kan uw kind hier terecht. De BSO is echt bedoeld voor kinderen die naar de basisschool gaan. Veel ouders moeten eerder beginnen dan dat school begint, en zijn daarnaast ook pas later vrij. Hiervoor is de BSO bedacht. Uw kind kan op een fijne plek terecht terwijl u aan het werk bent.  

De soorten BSO 

BSO heeft eigenlijk drie soorten opvang. De eerste is de voorschoolse opvang. Dit is opvang tijdens de uren voordat uw kind naar school gaat. Bij Jabadoo is dit mogelijk vanaf 7:15.  

Daarnaast is er de tussenschoolse opvang. Uw kind kan heir overblijven tijdens de lunchpauze ‘s middags.  

Als laatst is er nog de naschoolse opvang. Uw kind kan hier terecht  vanaf het moment dat de school uit is.  

Waar kan ik terecht voor BSO?  

Basisscholen zijn verplicht om buitenschoolse opvang te organiseren als daar vraag naar is. Sommige scholen hebben hun eigen BSO, maar veel scholen werken samen met een kinderdagverblijf. De opvang is dan niet altijd bij het gebouw zelf. De begeleiders van het kinderdagverblijf brengen de kinderen naar school en halen ze op. Bij Jabadoo kunt u terecht als uw kind naar 1 van de drie scholen in Hoogkerk gaat, of naar een van de twee scholen in Eelderwolde. De scholen zijn: OBS De Ploeg, CBS Anne Frankschool, GBS de Rehoboth, CBS De Rietzanger en OBS Ter Borch. Ook bij Jabadoo brengen en halen wij uw kind op.  

Wat doet uw kind bij de BSO?  

Bij de BSO kan u kind spelen en lekker ontspannen na een drukke schooldag. Uw kind kan spelen met leeftijdsgenoten maar ook gewoon lekker uitrusten. Op sommige BSO’s wordt uw kind ook geholpen met huiswerk. BSO’s organiseren ook vaak leuke activiteiten. Daarnaast kan uw kind bij Jabadoo ook zwemles volgen. Hiervoor is een speciale samenwerking met zwembad Oostwold.  

Wat kost BSO?  

De kosten van BSO zijn afhankelijk van verschillende factoren. Dit ligt bijvoorbeeld aan het aantal weken dat uw kind BSO afhneemt. Ook hangt het af van de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. Ook verschilt het per BSO wat er in begrepen zit. Bij Jabadoo zit eten en drinken in de middag bijvoorbeeld inbegrepen. Ook leuke activiteiten (bijvoorbeeld in de vakanties) zijn inbegrepen. De tarieven van Jabadoo vindt u hier terug: TARIEVEN.  

BSO bij Jabadoo Kinderopvang  

Bent uw op zoek naar een goede BSO en gaat uw kind naar school in Hoogkerk of Oostwold? Kijk dan eens bij Jabadoo. U kunt eenvoudig een rondleiding aan vragen om te kijken of de opvang bij u past.  

Kom eens langs en maak kennis met het leukste kinderdagverblijf van Groningen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.

RONDLEIDING AANVRAGEN arrow

Hele fijne kinderopvang!

Goed georganiseerd, professioneel opgezet in een mooi schoon gebouw met hele betrokken leidsters. Duidelijke en korte lijnen, snel reactie bij vragen. En vooral kind heeft het erg naar zijn zin! Zeker een aanrader en vergeleken met andere kinderdagverblijven een echte topper!

--  Vera, Groningen

Een rustige en liefdevolle omgeving

Jabadoo is een ruim, schoon en gestructureerde opvang. Door de grote ramen is er vol op daglicht en dit geeft een vrij gevoel. De leidsters zijn belangstellend en zorgen met veel liefde voor onze kinderen. Ik laat mijn kinderen met een gerust gevoel achter bij Jabadoo.

--  Marieke, Groningen

Deskunding, vriendelijk en goed afgestemd op de kindjes

Wij zijn zeer tevreden. De leidsters zijn aardig, creatief, betrokken en deskundig. Wij vinden dat er goed op ons kind afgestemd wordt. Zowel in zijn behoeften maar ook in zijn ontwikkelingsfase. We worden goed op de hoogte gehouden d.m.v. van mondelinge terugkoppeling mondeling en de leuke verhaaltjes in het dagboek. Het management is adequaat en we vinden dat er duidelijke visie gehanteerd wordt. De groepen zijn overzichtelijk en ruis met een goede structuur. Onze zoon gaat met veel plezier heen. We hebben Jabadoo aangeraden aan mensen in onze omgeving.

--  Anne, Eelderwolde

 
 
 
Mail: jabadoo@wijzienjou.nl