Logo Jabadoo

Wat kost BSO?  

De BSO is een goede oplossing voor werkende ouders met kinderen op de basisschool. Op de buitenschoolse opvang kunnen de kinderen buiten schooltijden om terecht. Dit is meestal na schooltijd maar ook hele dagen tijdens de schoolvakanties. Maar wat kost de BSO nou eigenlijk? Dat leest u hieronder.  

Wat is de BSO precies?  

Zoals eerder al gezegd is de BSO de buitenschoolse opvang. Dit wordt soms ook wel de voorschoolse opvang of de naschoolse opvang genoemd. Als uw kind naar de basisschool gaat en u heeft opvang nodig dan is dit de BSO. De BSO vangt kinderen dus op buiten schooltijden. Dit kan ook op vrije dagen zoals studiedagen en vakanties. Ook voor school en tussen de middag is het soms mogelijk om opvang te krijgen. Dit klinkt als een goede oplossing voor werkende ouders dus. Maar wat kost de BSO?  

Wat kost BSO?  

De kosten voor BSO verschillen per kinderdagverblijf. In 2018 lagen de kosten gemiddeld rond de 7 euro per uur. Dit is door de jaren heen iets verhoogd. Bij Jabadoo Kinderopvang betaalt u tussen de 7,66 en 8,93 per uur. Dit is afhankelijk van het aantal weken dat u buitenschoolse opvang wenst. Wilt u bijvoorbeeld uw kind in de vakanties ook naar de BSO brengen? Dan komt u op meer weken uit en een lager uurtarief. Ook is het bij sommige BSO’s mogelijk om speciale diensten af te nemen. Denk hierbij aan vakantieopvang, om de week opvang, of een keer een extra dag. Deze BSO kosten liggen bij Jabadoo tussen de 8,43 en 8,93 per uur.  

Wat zit er bij de kosten voor de BSO inbegrepen?  

Dit is erg verschillende per BSO. Als je de kosten van BSO’s wilt vergelijken is het niet alleen goed om naar het uurtarief te kijken, maar ook wat er bij dit tarief allemaal inbegrepen is. Bij Jabadoo krijgt u bijvoorbeeld een heel aantal dingen voor dit bedrag. Zo krijgt u vervoer van en naar school, eten en drinken, verbruiksartikelen, uitjes, vervoer zwemles en minimaal één ouderavond. U heeft naast het uurtarief weinig eigen kosten meer.  

Hoe zit het precies met de kosten voor BSO en toeslag?  

De factuur van kosten voor BSO kun je meestal onderverdelen in twee onderdelen. Een deel is eigen bijdrage en een deel kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is een financiële bijdrage vanuit de belastingdienst. De eigen bijdrage is wat u nog zelf moet betalen na aftrek van de toeslag. Maximaal 96% van de BSO kosten worden vergoed door de belastingdienst. Dit is afhankelijk van uw eigen inkomen. Er is altijd een vergoeding mogelijk, dus het loont zeker om deze toeslag aan te vragen.  

Uitrekenen kosten BSO bij Jabadoo 

Bent u benieuwd wat u nou precies kwijt bent aan kinderopvang? Dat kunt u eenvoudig berekenen met de BSO rekentool. Hier vult u uw inkomen en werkuren in. Daarnaast het aantal kinderen voor de opvang en hoeveel dagen u opvang wilt. Ook kunt u aangeven op welke basisschool uw kind zit. De rekentool berekent dan eenvoudig wat de kosten voor BSO voor u zullen zijn. Wilt u een officiële proefberekening? Deze kunt u eenvoudig aanvragen bij de Belastingdienst.  

Kosten BSO volgens de tarievenlijst

Daarnaast is het ook mogelijk om de tarievenlijst van 2020 er bij te pakken, als u wilt weten wat de kosten voor de BSO precies zijn. De tarievenlijst kunt u eenvoudig hier vinden >>>  Tarievenlijst 2020

 

Lees ook eens: Wat kost kinderopvang? 

Kom eens langs en maak kennis met het leukste kinderdagverblijf van Groningen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.

RONDLEIDING AANVRAGEN arrow

Hele fijne kinderopvang!

Goed georganiseerd, professioneel opgezet in een mooi schoon gebouw met hele betrokken leidsters. Duidelijke en korte lijnen, snel reactie bij vragen. En vooral kind heeft het erg naar zijn zin! Zeker een aanrader en vergeleken met andere kinderdagverblijven een echte topper!

--  Vera, Groningen

Een rustige en liefdevolle omgeving

Jabadoo is een ruim, schoon en gestructureerde opvang. Door de grote ramen is er vol op daglicht en dit geeft een vrij gevoel. De leidsters zijn belangstellend en zorgen met veel liefde voor onze kinderen. Ik laat mijn kinderen met een gerust gevoel achter bij Jabadoo.

--  Marieke, Groningen

Deskunding, vriendelijk en goed afgestemd op de kindjes

Wij zijn zeer tevreden. De leidsters zijn aardig, creatief, betrokken en deskundig. Wij vinden dat er goed op ons kind afgestemd wordt. Zowel in zijn behoeften maar ook in zijn ontwikkelingsfase. We worden goed op de hoogte gehouden d.m.v. van mondelinge terugkoppeling mondeling en de leuke verhaaltjes in het dagboek. Het management is adequaat en we vinden dat er duidelijke visie gehanteerd wordt. De groepen zijn overzichtelijk en ruis met een goede structuur. Onze zoon gaat met veel plezier heen. We hebben Jabadoo aangeraden aan mensen in onze omgeving.

--  Anne, Eelderwolde

 
 
 
Mail: jabadoo@wijzienjou.nl