De BSO is een goede oplossing voor werkende ouders met kinderen op de basisschool. Op de buitenschoolse opvang kunnen de kinderen buiten schooltijden om terecht. Dit is meestal na schooltijd maar ook hele dagen tijdens de schoolvakanties. Maar wat kost de BSO nou eigenlijk? Dat leest u hieronder.
Zoals eerder al gezegd is de BSO de buitenschoolse opvang. Dit wordt soms ook wel de voorschoolse opvang of de naschoolse opvang genoemd. Als uw kind naar de basisschool gaat en u heeft opvang nodig dan is dit de BSO. De BSO vangt kinderen dus op buiten schooltijden. Dit kan ook op vrije dagen zoals studiedagen en vakanties. Ook voor school en tussen de middag is het soms mogelijk om opvang te krijgen. Dit klinkt als een goede oplossing voor werkende ouders dus. Maar wat kost de BSO?
De kosten voor BSO verschillen per kinderdagverblijf. In 2018 lagen de kosten gemiddeld rond de 7 euro per uur. Dit is door de jaren heen iets verhoogd. Bij Jabadoo Kinderopvang betaalt u tussen de 7,66 en 8,93 per uur. Dit is afhankelijk van het aantal weken dat u buitenschoolse opvang wenst. Wilt u bijvoorbeeld uw kind in de vakanties ook naar de BSO brengen? Dan komt u op meer weken uit en een lager uurtarief. Ook is het bij sommige BSO’s mogelijk om speciale diensten af te nemen. Denk hierbij aan vakantieopvang, om de week opvang, of een keer een extra dag. Deze BSO kosten liggen bij Jabadoo tussen de 8,43 en 8,93 per uur.
Dit is erg verschillende per BSO. Als je de kosten van BSO’s wilt vergelijken is het niet alleen goed om naar het uurtarief te kijken, maar ook wat er bij dit tarief allemaal inbegrepen is. Bij Jabadoo krijgt u bijvoorbeeld een heel aantal dingen voor dit bedrag. Zo krijgt u vervoer van en naar school, eten en drinken, verbruiksartikelen, uitjes, vervoer zwemles en minimaal één ouderavond. U heeft naast het uurtarief weinig eigen kosten meer.
De factuur van kosten voor BSO kun je meestal onderverdelen in twee onderdelen. Een deel is eigen bijdrage en een deel kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is een financiële bijdrage vanuit de belastingdienst. De eigen bijdrage is wat u nog zelf moet betalen na aftrek van de toeslag. Maximaal 96% van de BSO kosten worden vergoed door de belastingdienst. Dit is afhankelijk van uw eigen inkomen. Er is altijd een vergoeding mogelijk, dus het loont zeker om deze toeslag aan te vragen.
Bent u benieuwd wat u nou precies kwijt bent aan kinderopvang? Dat kunt u eenvoudig berekenen met de BSO rekentool. Hier vult u uw inkomen en werkuren in. Daarnaast het aantal kinderen voor de opvang en hoeveel dagen u opvang wilt. Ook kunt u aangeven op welke basisschool uw kind zit. De rekentool berekent dan eenvoudig wat de kosten voor BSO voor u zullen zijn. Wilt u een officiële proefberekening? Deze kunt u eenvoudig aanvragen bij de Belastingdienst.
Daarnaast is het ook mogelijk om de tarievenlijst van 2020 er bij te pakken, als u wilt weten wat de kosten voor de BSO precies zijn. De tarievenlijst kunt u eenvoudig hier vinden >>> Tarievenlijst 2020
Lees ook eens: Wat kost kinderopvang?
Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.