Logo Jabadoo

Wat kost kinderopvang? 

Wij krijgen vaak de vraag wat kinderopvang nou precies kost. Helaas hebben niet veel mensen hier een duidelijk beeld van en heerst er vaak het idee dat kinderopvang altijd erg duur is, terwijl dit helemaal niet altijd het geval is. Op deze pagina leest u hoe de kosten van kinderopvang zijn opgebouwd en krijgt u informatie over kinderopvangtoeslag. U vindt hier alles om de vraag “Wat kost kinderopvang?” te beantwoorden. Lees verder en ontdek!  

Waarom deze kosten? 

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom wij bij Jabadoo kinderopvang deze kosten hanteren. Wij begrijpen erg goed dat een kinderopvang meer moet en kan bieden dan alleen een opvang. Bij jabadoo kinderopvang bieden wij uw kind een veilige en vertrouwende omgeving om de ontwikkeling van uw kind te optimaliseren. Daarom werken er bij Jabadoo kinderopvang pedagogische medewerkers die precies weten hoe ze met uw kind omgaan en hoe ze deze ontwikkeling op een positieve manier kunnen stimuleren. Wij hebben persoonlijk contact met de ouders hoog in het vaandel zitten bij onze kinderopvang. Daarom houden we voor elk kind persoonlijk een dagboekje bij om u bij te praten over de ontwikkelingen van uw kind. Zo houden de kosten niet alleen de opvang in, maar ook de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling van uw kind. 

Hoe duur is kinderopvang?  

De kosten van kinderopvang verschillen per gezin en per situatie. In Nederland liggen de kosten voor kinderopvang ongeveer tussen de €6 en de €9 per uur. Op het eerste oog lijkt dit veel. Wat men echter vaak vergeet is dat de meeste ouders in Nederland recht hebben op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag drukt de kosten van kinderopvang. Hoe hoog deze toeslag is hangt af van verschillende factoren. Belangrijk is het gezinsinkomen en het aantal uur dat uw kind per maand naar de kinderopvang gaat. 

Wat kost kinderopvang per dag?  

De kosten voor kinderopvang per dag verschillen per opvang. Dit is afhankelijk van de tarieven die een kinderopvang hanteert. Om precies te berekenen wat u per dag kwijt bent, kun u vaak gebruik maken van tarievenlijsten. Gemiddeld liggen de kosten voor kinderopvang voor een dag tussen de 53 en 97 euro. De kosten zijn verder afhankelijk van hoeveel dagen uw kind opvang nodig heeft. Benieuwd naar de kosten per dag voor Jabadoo kinderopvang? Lees hier de Tarieven van Jabadoo.  

Dagopvang Groningen

Kosten kinderopvang per uur

De kosten voor kinderopvang per uur verschillen ook weer per kinderopvang maar ook per situatie. Voor Jabadoo Kinderopvang geldt dat de kosten per uur tussen de 8,47 en 9,69 euro liggen. Dit is afhankelijk van het aantal dagen dat uw kind opvang nodig heeft en op welke momenten. 

Kinderopvang tarieven bij Jabadoo Kinderopvang

De tarieven die wij hanteren kunt u vinden in onze tarievenlijst. De prijzen zijn inclusief:

Tarievenlijst

Wilt u graag weten wat de netto kosten voor uw kinderopvang/BSO zijn? Gebruik dan onze handige rekentool.

Kosten berekenen

Wat is kinderopvangtoeslag?

Kinderopvangtoeslag is een toeslag die u ontvangt van de overheid als u één of meerdere kinderen heeft die naar de kinderopvang gaan. Omdat het een toeslag is, betaalt u nog wel een gedeelte zelf. Het andere deel wordt door de overheid vergoed. Een kinderopvangtoeslag is dus te vergelijken met bijvoorbeeld een zorgtoeslag.

Wat wordt er door de kinderopvangtoeslag vergoed?

Zoals gezegd dekt de kinderopvangtoeslag een groot gedeelte van de kosten. Maar waar bestaat deze vergoeding uit? In 2020 vergoedt de kinderopvangtoeslag het volgende:

Het maximale uurtarief u vergoed krijgt is €8,02 voor een kinderdagverblijf. Voor een BSO (buitenschoolse opvang) en gastouderopvang gelden andere bedragen: respectievelijk €6,89 en €6,15.

Het aantal gewerkte contracturen van de minst werkende partner heeft invloed op het aantal uur dat u vergoed krijgt. Voor 140% van de werkuren van deze partner heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Hierbij geldt een max van 230 uren per maand (per kind).

Hoe hoog uw eigen bijdrage is, hangt af van uw inkomen en het aantal kinderen dat u naar de kinderopvang brengt.

Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvang ik?

Hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt ontvangen hangt af van het inkomen en het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat. Hierbij geldt: hoe minder u verdient, hoe meer u terugkrijgt. Hoeveel kinderopvangtoeslag ontvangt u dan precies? De precieze bedragen vindt u via de link hieronder.

Bedragen kinderopvangtoeslag 2020

Dagopvang Groningen

Aanvragen kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag kunt u met uw DigiD aanvragen via belastingdienst.nl. Mocht u hierbij hulp nodig hebben, dan helpen wij u graag.

Voorwaarden voor kinderopvangtoeslag

Voordat u kinderopvangtoeslag kunt aanvragen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

Meld je nu aan bij kinderopvang Jabadoo!

Wij hopen u via deze weg voldoende informatie te hebben gegeven over wat kinderopvang kost en wat kinderopvangtoeslag precies is. Heeft u alsnog vragen? Stel ze dan gerust. Jabadoo helpt u graag! Wilt u uw kind inschrijven op onze kinderopvang of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Ook nodigen wij u en uw kind graag uit voor een gratis rondleiding op onze kinderopvang. Zo kunt u kennis maken met de medewerkers en de kinderopvang en kunt uw kind alvast vriendjes maken. Wij hopen jullie snel te zien bij Jabadoo kinderopvang. 

Contact opnemen

Lees ook eens: Wat kost BSO? 

Kom eens langs en maak kennis met het leukste kinderdagverblijf van Groningen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag wilt kennis maken met ons team en ons kinderdagverblijf in Groningen wilt zien. Maak gerust eens een afspraak met ons om rond te kijken bij onze kinderopvang. Tijdens deze afspraak krijgt u van ons een rondleiding en bespreken we waar Jabadoo voor staat. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende rondleiding aan.

RONDLEIDING AANVRAGEN arrow

Hele fijne kinderopvang!

Goed georganiseerd, professioneel opgezet in een mooi schoon gebouw met hele betrokken leidsters. Duidelijke en korte lijnen, snel reactie bij vragen. En vooral kind heeft het erg naar zijn zin! Zeker een aanrader en vergeleken met andere kinderdagverblijven een echte topper!

--  Vera, Groningen

Een rustige en liefdevolle omgeving

Jabadoo is een ruim, schoon en gestructureerde opvang. Door de grote ramen is er vol op daglicht en dit geeft een vrij gevoel. De leidsters zijn belangstellend en zorgen met veel liefde voor onze kinderen. Ik laat mijn kinderen met een gerust gevoel achter bij Jabadoo.

--  Marieke, Groningen

Deskunding, vriendelijk en goed afgestemd op de kindjes

Wij zijn zeer tevreden. De leidsters zijn aardig, creatief, betrokken en deskundig. Wij vinden dat er goed op ons kind afgestemd wordt. Zowel in zijn behoeften maar ook in zijn ontwikkelingsfase. We worden goed op de hoogte gehouden d.m.v. van mondelinge terugkoppeling mondeling en de leuke verhaaltjes in het dagboek. Het management is adequaat en we vinden dat er duidelijke visie gehanteerd wordt. De groepen zijn overzichtelijk en ruis met een goede structuur. Onze zoon gaat met veel plezier heen. We hebben Jabadoo aangeraden aan mensen in onze omgeving.

--  Anne, Eelderwolde

 
 
 
Mail: jabadoo@wijzienjou.nl